Rrepat përdorim të madh gjejnë në ushqime,por pak njerëz janë të informuar për vetitë shëndetësore që kanë. Një numër i madh i dobive shëndetësore është i lidhur ma rrepat, të cilat përmirësojnë shëndetin e kockave, mbrojnë shëndetin e të tjera. Rrepat gjithashtu reduktojnë inflamacionin dhe ndihmojnë tretjen, rregullojnë metabolizmin dhe rrisin sistemin imunitar.
Përmirësojnë shëndetin e zemrës: Rrepat kanë një numër të ushqyesve esencialë që trupi ynë ka nevojë për funksionimin e duhur, duke përfshirë nivelet e larta të kaliumit dhe fibrave. Kaliumi ndihmon në reduktimin e tendosjes në enët e gjakut dhe arteriet, duke ulur presionin e gjakut. Kjo mund të parandalojë zhvillimin e arterosklerozës, si dhe sëmundjet kardiovaskulare.
Mund të parandalojnë kancerin: Pos vitaminës C, rrepat kanë edhe nivele të konsiderueshme të vitaminës E, mangan, dhe betacarotene, të cilat funksionojnë si antioksidantë në trup. Këta antioksidantë kërkojnë dhe neutralizojnë radikalet e lira para se të mund të nxisin dëmtimin e qelizave të mëtejshme.
Forcojnë kockat: Kalciumi që kanë rrepa mund të ndihmojë në rritjen dhe riparimin e lëndës së eshtrave në të gjithë trupin tonë. Nëse doni të shtoni disa forcë dhe qëndrueshmëri në eshtrat tuaja, shtoni këto ushqime të pasura me kalcium në dietën tuaj.