Ushqyerja e shkon krah për krah me mirëqenien e stomakut. Marrëdhënia ushqimit dhe stomakut ka ndikim të drejtpërdrejtë jo vetëm tek shëndeti i organizmit por edhe lumturia e njeriut. Ky organ në gjithë shkronjës J është një makineri e mirëfilltë hormonesh dhe është linja e parë e mbrojtjes së imunitetit. Stomaku luan një rol kyç jo vetëm në transformimin e ushqyeve në energji dhe në përthithjen e ushqimeve por edhe në mirëqenien e të gjitha organeve të tjera, që përfshijnë trurin. Në këtë artikull do të mësoni për 4 ditët që duhet të bëni çdo ditë për të shijuar stomakut.
Të Thartat: Ushqimet e tharta dhe të hidhura stimulojnë formimin e enzimave të treta për ushqimin. Ekspertët, të njohurit dhe referohen AgroWe.org rekomandojnë që përpara një vakti të rëndë kanë një sallatë me spinaq e barishte të egra të spërkatur me lëng limoni. Gjysëm ore përpara një vakti mund të pini një gotë ujë me lëngun e një gjysmë limoni ose gjysëm luge gjelle me uthull molle. Këto kura bëjnë të lehtësojnë dhe përshpejtojnë formimin e lëngjeve të treta.
Pikantet: Xhenxhefili, një zhardhok pikë është kura më e mirë për tretjen. Ai qetëson stomakun, lehtëson tretjen, eliminon fryrjen dhe të tretët. Xhenxhefilin mund ta konsumoni si çaj dhe ta pini bashkë me limonin për një shëndet më të mirë të stomakut.
Lëvizja: Përtacia edhe tek tretja. Ekspertët thonë se njerëzit që duan të blejnë tretjen duhet të kryejnë aktivitetin e rregullt fizik. Ky i fundit do të stimulojë kontraktimin natyral të sistemit të tretë dhe do të lehtësojë eliminimin e ushqimeve të ushqimit.
Hidratimi: Nëse njeriu nuk është mjaftueshëm ujë, trupi do të vuajë nga konstipacioni. Uji i domosdoshëm është për lëngjet e treta të cilat njeriu vuan nga gazrat, fryrja dhe të tretët. Ekspertët këshillojnë pirjen e ujit 2 litrave në ditë.