Pse femrat i duan meshkujt e gjatë?

Sipas studimeve më shumë se 50% e femrave instinktivisht kanë refuzuar lidhjet me meshkujt më pak se vetë ato, kjo gjë do t’i pengonte vetëm 25 për qind të meshkujve, çfarë është rezultat i stereotipave seksuale. Për meshkujt, fytyra femra e buzëqeshur dhe figura harmonike janë vendimtare kur vlerësojnë pamjen fizike të femrës, për të mirën e parë që vlen për partnerin e saj, ka treguar një studim të madh të Universitetit Rice. të Teksasit. Sipas studimit, femrat e vërteta në vend të parë i kanë njerëzit të cilët janë më të gjatë se ato. Pra, ky mund të jetë kriteri për shkak të të cilit heqin dorë nga marrëdhënia.

Teoria e psikologjisë evolutive na thotë që njerëzit u pëlqejnë partnerët të cilët janë të mirëpo, megjithatë, kjo nuk është rregulluar që mbizotëron në gjatësinë e gjatësisë, posaçërisht tek femrat , – thotë Michael Emerson nga instituti Rice’s Kinder.

Për femrat, me rëndësi është që mashkulli të jetë më i gjatë që në mënyrë të nënvetëdijshme të kenë ndjenjan e femrave, por që edhe të jetë më femërore.
Kështu që trajton së femrave as që do t’u shkojë mendja që të lidh me mashkullin i cili është më i shkurtër se ato.

Preferenca e femrave lidhur me lidhjen është rezultati i pritjes së jetës dhe i stereotipave seksuale. Kështu që gjatësia është simbol i forcës dhe i mbrojtjes, ndërkaq mendojnë që ky është roli i mashkullit.

Te çiftet kur femra është më e gjatë, mashkulli duket i nënshtruar – thotë drejtuesi i studimit, profesor i sociologjisë George Yancey.

Adsense Automatically Ad Code

Postime të tjera