Kërko

Si të rrisim imunitetin me ushqim?

Gjithmonë rreth jush ka shumë baktere që mund t’i bëjnë keq shëndetit tuaj, por megjithatë ekziston mekanizimi mbrojtës: sistemi imunitar. Qelizat e veçanta shpërndahen në të gjithë trupin tuaj dhe kur godasin bakteret apo viruset e dëmshme, qelizat dërgojnë një sinjal paralajmërues në pjesët e tjera të sistemit për t’u kujdesur dhe për ta parandaluar përhapjen e sëmundjes.

Pra, një sistem imunitar është praktikisht sikurse një rrjet dhe kryen një funksion të jashtëzakonshëm për të mbrojtur trupin tuaj. Për këtë arsye duhet të kujdeseni mirë për këtë sistem mbrojtës. Në këtë kohë kur nis sezoni i ftohtë, keni parasysh këshillat më poshtë që ju ndihmojnë shumë për të mos rënë imuniteti juaj:

  • Hudhra me mjaltë
  • Xhenxhefil dhe çaj shafran
  • Ujë me lemon
  • Xhenxhefil, limon dhe piper i kuq
  • Këpurdha
  • Lëng të gjelbër

Adsense Automatically Ad Code

Postime të tjera të tjera

sqAL